Saturday, October 31, 2009

تشيز كيك بالنعناع


ازيكوا عاملين ايه ياولاد هههههههه

معايا انهارده تشيز كيك بالنعناع

المقادير:

- علبة جبنه كريمه معلقة اكل جيلاتين

- 2 علبة قشطه 1-4 كوب ماء ساخن

- 1-2 ملعقة شاى بنكهة النعناع

- 1-2 علبة حليب ومركز ومحلى

- 1-2 قالب زبده سايحه

- 3 كوب بسكويت شوكولاته مطحون

الطريقه:

- ندوب الجيلاتين فى الماء الساخن

- يخلط البسكويت مع الزبد ثم يفرد 2 كوب البسكويت فى قاع قالب دائرى قطره 20 سم ثم يوضع فى الثلاجه لمدة 10 دقائق

- تخفق الجبنه مع القشطه الحليب المركز بالخفاقه الكهربائيه ثم يضاف الجيلاتين مع نكهة النعناع واللون الاخضر

حتى يتكون خليط متجانس تماما

- يسب الخليط السابق على البسكويت ويترك فى الفريزر حتى يبدأ بالتماسك ثم يفرد باقى البسكويت على السطح بالتساوى ويحفظ فى الثلاجه لوقت التقديم

وبالهنااااااااااااا والشفااااااااا بااااااااااااى

شوربة الفراخ بالكريمه


ازيكوا عاملين وحشونى جدااا انهارده جبت ليكوا

شوربة الفراخ بالكريمه

المقادير:

- قطع فراخ مسلوقه (الكميه الى تحبيها)

- 2 معلقة دقيق

- 1كوب شوربه

الطريقه:

- تحطى معلقتين سمن او زبده على النار وتحمر فيهم

معلقتين الدقيق لحد ما يبقى لونه دهبى

- حطى عليه لتر لبن وحركى فيه لحد ماتحسى ان الخليط بدا يتقل شويه

- ضيفى الملح والفلفل الاسود والشوربه وقلبى

ضيفى بعد كده قطع الفراخ الصغير وقلبى لحد ما الشوربه تاخد القوام المطلوب

وبالهنااااااااااا والشفااااااااااااااا بااااااااااااااى

Thursday, October 29, 2009

بسكويت مع الآيس كريم


بسكويت مع الايس كريم ياجماعه فظيع

المقادير:

6 ألواح شوكولاتة سنيكر
علبة ونصف قشطة

قالب بسكويت دايجستف
علبة آيس كريم فانيليا

.الطريقه:

1- نحضر بسكويت شوكولاتة أو بيتي بور أو دايجستف ونكسره قطعا صغيرة ونضعه في قاع الجاط.
2- نخرج علبة آيس كريم فانيليا من الفريزر قبل نصف ساعة حتى تصبح طرية، ثم نضع طبقة منها فوق البسكويت ونضع الجاط بالفريزر.
3- نحضر 6 حبات شوكولاتة سنيكر ونذوبها على حمام مائي ونضع فوقها علبة ونصف قشطة ونحركها جيدا.
4- نخرج الجاط من الفريزر ونفرد عليه خليط الشوكولاتة ونعيده إلى البراد، وقبل التقديم بربع ساعة نخرج الجاط من البراد حتى يصبح تقطيعه سهلا

وبالهنا والشفاااا بااااى


ايس كريم الجلي


ايس كريم الجلى جميييل جدااااا

المقادير:والطريقه:


في خلاط العصير اخلطي اربع ملاعق كبيرة من جلي الفراولة المحضر
مسبقاً (مستوي) مع اربع ملاعق كبيرة من جلي الأناناس المحضر مسبقاً
مع ملعقتين طعام فواكه مشكلة مع كيس واحد دريم ويب وفنجان حليب

سائل وفانيليا وعلبة قشطة

اخلطي حتى يختلط المزيج تماماً
ضعيه في كؤوس التقديم وزيني الوجه بقليل من الدريم ويب وقطع من الجلي
ضعيه في الفريزر حتى يجمد وقدميه بارداً

وبالهنا والشفاااااا

تعليمات رجيم الحوامل

تعليمات
1- يجب الإكثار من شرب الماء أو أي مشروبات ساخنة بدون سكر ( الحلبة ? الينسون ? الكراوية ? الكركدية ? النعناع )
2- يمكن إضافة حبوب بدائل السكر لتحلية ( كالكاندريل )
3- يسلق الخضار في الماء بدون إضافة أي مكعبات من مرقة الدجاج ولكن يمكن إضافة الملح أو البصل أو الثوم أو البهارات ما عدا الفلفل والشطة .
4- يجب عدم إضافة أي زيت أو سمن أو زبد أو أي دهون أو شحوم.
5- مسموح بشرب الشاي أو القهوة في أي وقت ولكن بدون إضافة سكر أو إضافة حليب أو مبيض القهوة ( يمكن التحلية بحبوب كاندريل ) أو أي بديل السكر ما عدا سكر الفواكه.
6- مسموح بشرب 2 كوب من الصودا في أيو قوت كذلك بعلبة أو اثنين من المياه الغازية ( دايت فقط - \دايت بيبسي _ أو دايت سفن أبن _ أو ديات تيم _ كوكاكولا لايت ? بيبسي ماكس .
7- عند الشعور بالجوع يمكن تناول أي كمية من الخيار أو الخس أو الجزر مع مراعاة الآتي:
أ- أن تأكله بعد مرور ساعتين من الوجبة الأساسية .
ب- تناول صنف واحد مما سبق بين كل وجبة وأخرى طوال اليوم
8- يجب اتباع النظام كما هو وبنفس الكمية وغير مسموح بتديل غذائك بعشاء والعكس وغذا لم تذكر كمية يمكن تناول هذا الصنف حتى الشبع وإذا ذكرت كمية فيجب الالتزام بها.
9- إذا قمت بحذف أي طعام لا تضع أي شئ مكانه
10 ذا أردت متابعة وزنك يجب استتخدام ميزان رقمي وليس بمؤشر لتوضح- فروق الكيلو جرام ويتم القياس مرة واحدة في الصاح بعد الحمام وبملابس النوم الخفيفة .
11- لا يجب التوقف عن الريجيم في أي مرحلة وإعادة استخدامه من اليوم الذي توقفت فيه ولكن يعاد من البداية كذلك عند حدوث أي خطأ
12- يفضل استخدام أي نوع من الرياضة ولو بالمنزل ( حوالي 30 دقيقة ويفضل الجري ( الركض ) أو الدراجة الثابتة أو السباحة
13- بعد الريجيم سيتولد عندك إحساس بسرعة امتلاء البطن مع أي كمية صغيرة من الطعام مما سيمكنك من المحافظة على الوزن لشهور عديدة ولعدة سنوات بشرط الاعتدال في أكل النشويات والسكريات.
14- إذا أردت تكرار الريجيم يفضل إعادة الأسبوع الأول مرتين ثم أسبوع الرابع مرتين .14- إذا أردت تكرار الريجيم يفضل إعادة الأسبوع الأول مرتين ثم أسبوع الرابع مرتين .
15- يفضل أن تشترك معك أي صديق أو أخ أو لزوج أو الزوجة في ممارسة الريجيم إذا كان يشكون من السمن وذلك لتشجيعك.
16- عند صيام شهر رمضان المبارك أو إذا رغبت في الصيام في أي يوم يتم ضم الفطور والغداء ليكون فطورك والعشاء يصبح سحورك ( معلا ملاحظة عدم آكل التمر
17- يجب عمل تمارين البطن المذكورة في موقعنا
18- يفضل تناول أي حبوب كالسيوم ( حبة واحدة يوميا

رجيم الاسابيع الاولى

رجيم الاسابيع الاولى

الإفطار اليومي :

1 ? 2 برتقالة أو جريب فروت + كوب حليب منزوع الدسم ( يفضل تناول البرتقال في صورة عصير طازج)

السبت :

الغداء:


فاكهة صنف واد وبأي كمية ( برتقال ، يوسفي فراولة ، كمثرى ، تفاح ، خوخ ، شمام ، بطيخ ، جوافة )
( يمكن تناول الفاكهة في صورة عصير طازج بدون سكر )

العشاء:

لحم مشوي أو مسلوق ( شرائح أو قطع ' أوصال' أو مفروم ' كفتة ' بدون دهن ما عدا لحم الخراف الضاني ' يفضل لحم البقر أو العجل أو الجدي ' التيس')

الأحد :

الغداء:


دجاج مسلوق أو مشوي ( يراعى نزع الجلد جيدا بعد الشوي أو السلق ) طماطم.
كوب عصير برتقال طازج

العشاء:

2 بيضة مسلوقة أو 2 كوب حليب منزوع الدسم
سلطة ( خيار ? خس ? طماطم ? فلفل رومي ? جرجير ? جزر ? كرنب ? بقدونس ) . ( توتس أو ? رغيب خبز محمص
1-2 برتقالة أو جريب فروت أو كوب عصيير برتقال طازج بدون سك
ر )

الاثنين :

الغداء:


جبن قريش أو اي جبن أبيض بدون دسم ) بأي كمية ( يمكن تناول الجبن الكوتاج )
1 توست أو ربع رغيف خبز محمص
طماطم

العشاء :

لحم مشوي أو مسلوق

الثلاثاء:

الغداء:


فاكهة صنف واحد وبأي كمية

العشاء:

لحم مشوي أو مسلوق
سلطة

الأربعاء:

الغداء:


1 بيضة أو 2 كوب حليب منزوع الدسم خضار مسلوق ( كوسة أو فاصوليا أو سبانخ أو جزر أو بازلاء )

العشاء:

سمك أو جمبري ( مشوي ) أو تونة مصفاة من الزيت أو مغسولة أو تونة بالماء .
سلطة
1-2 برتقالة أو جريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر )

الخميس:

الغداء:


فاكهة صنف واحد بأي كمية

العشاء:

لحم مشوي أو مسلوق
سلطة

الجمعة:

الغداء:


دجاج طماطم
خضار مسلوق
1-2 برتقالة أوجريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر
)

الجمعة:

الغداء:


دجاج طماطم
خضار مسلوق
1-2 برتقالة أوجريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر
)

العشاء:

خضار مسلوق

الأسبوع الثاني

الإفطار اليومي :


1-2 برتقال أو جريب فروت ( كوب حليب منزوع الدسم ( يفضل تناول البرتقال في صور عصير طازجة بدون سكر )

السبت

الغداء:


2 بيضة مسلوقة ( أو 3 كوب حليب أو لبن منزوع الدسم )
1-2 برتقالة أو جريب فروت أوكوب عصير برتقال طازج بدون سكر

الأحد:

الغداء:


لحم مشوي أو مسلوق ( شرائح أو مفروم بدون دهن سلطة

العشاء:

2 بيضة مسلوقة ( أو 2 كوب حليب أو لبن منزوع الدسم )
1-2 برتقالة أو جريب فروت ( أوة كوب عصير برتقال طازج بدون سكر


الأثنين :

الغداء:


لحم مشوي أو مسلوق
خيار

العشاء:

2 بيضة مسلوقة ( أو 2 كوب حليب أو لبن منزوع الدسم)
خضار مسلوق

الثلاثاء:

الغداء:


2 بيضة مسلوقة ( أو كوب حليب أو لبن منزوع الدسم
جبن قريش أو أي جبن أبيض منزوع الدس
م خضار مسلوق

العشاء:

2 بيضة مسلوقة أو 2 كوب حليب أو لبن منزوع الدسم .
خضار مسلوق ( كوسة أو فاصوليا أو سبانخ أو جزر
طماطم

الأربعاء:

الغداء:


سمك أو جمبري مسلوق أو مشوي

العشاء:

2 بيضة مسلوقة أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر
خضار مسلوق


الخميس :

الغداء:


1-2 برتقالة أو جريب فروت أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر

العشاء:

خليط من الفواكه الطازجة ( برتقال ? يوسفي _ شمام ? خوخ ? تفاح )

الجمعة :

الغداء:


دجاج ( مسلوق أو مشوي )
طماطم
خضار مسلوق
1-2 برتقالة أو جريب فروت أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر


العشاء:

دجاج ( مسلوق أو مشوي )
طماطم
1-2 برتقالة أو جريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر )

الأسبوع الثالث :

السبت :

طوال اليوم أي نوع من الفاكهة وبأي كمية وفي أي وقت وبأي خليط ( ماعدا العنب والمانجو والتمر ( البلح ) والموز والتين ) أو كوب حليب أو لبن منزوع الدسم.

الأحد:

طوال اليوم أي نوع من الخضار المسلوق وأي نوع من السلطة ( كل أنواع الخضروات مسموح بها ماعدا البطاطس والبقوليات الجافة ) + كوب حليب أو لبن منزوع الدسم.

الإثنين :

طوال اليوم : أي كمية + كوب حليب أو لبن منزوع الدسم .

الثلاثاء:

طوال اليوم : سمك أو جمبري ( مسلوق أو مشوي )
بأي كمية سلطة ( خس وجرجير فقط ) + كوب حليب أو لبن منزوع الدسم .

الأربعاء:

طوال اليوم لحم مشوي أو مسلوق بدون دهن ما عدا لحم الخراف الضاني أو دجاج مسلوق أو مشوي وبأي كمية
خضار مسلوق : كوب حليبا أو لبن منزوع الدسم.

الخميس والجمعة :

فاكهة صنف واحد فقط في اليومين ( تفاح فقط كمثرى فقط ? خوخ فقط ? برتقال فقط ? شمام فقط ? مشمش أو جوافة فقط ) بأي كمية وفي أي وقت + كوب حليبل أو لبن منزوع الدسم في كل يوم.

الأسبوع الرابع :

الكمية المذكورة في كل يوم توزع على اليوم كله بدون موعدم ممحدد بدون أي زيادة .

السبت:

4 شرائح لحم مشوي ( أوي 4 قطع لحم مسلوقة أو ربع دجاجة مسلوقة )
2 طماطم
4 خيار
علبة تونة كبيرة مصفاة من الزيت أو مغسولة بالماء
توتس ( أو ربع رغيف خبز محمص )
2-1 برتقالة أو جريب فروت أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر
نصف كوب حليب منزوع الدسم

الأحد :

3 شريحة لحم مشوي أو مسلوق حد أقصى 1/5 كيلو )
3 طماطم
4 خيار
1- توست (أو ربع رغيف خبز محمص )
1 تفاحة أو جوافة أو كمثرى أو قطعة شمام أو بطيخ
1- 2 برتقالة أو جريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر )
2- نصف كوب حليب منزوع الدسم

الاثنين :

1 ملعقة جبن قريش (او أي جبن أبيض بدون دسم )
طبق صغير خضار مسلوق
2 طماطم
2 خيار
1 توست محمص أو ربع رغيف محمص.
1-2 برتقالة أو جريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر )
نصف كوب حليب منزوع الدسم .

الثلاثاء:

نصف درجاج ( مسلوقة أو مشوية )
3 طماطم
4 خيار
1 توست أو ربع رغيف شامي
1-2 برتقالة أو جريب فروت أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر
نصف كوب حليب منزوع الدسم

الأربعاء :

ربع ردجاجة مسلوقة أو مشوية
2 بيضة مسلوقة
خس
ثلاث طماطمات
أربع خيارات
1-2 برتقالة أو جريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر )
نصف كوب حليب منزوع الدسم

الخميس :

2 صدر دجاجة ( مسلوقة)
ثمن كيلو جبنة : ريش أو رومي أو أي جبن أبيض بدون دسم .
توست أو ربع رغيف محمص
2 طماطم
2 خيار
1 زبادي
1-2 برتقالة أو جريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر )

الجمعة :

1 ملعقة جبن قريش ( أوي جبنة أبيض بدون دسم )
علبة تونة مصفاة من الزيت .
طبق صغير خضار مسلوق
2 طماطم
2 خيار
1 توست محمص
1-2 برتقاةل أو جريب فروت ( أو كوب عصير برتقال طازج بدون سكر .
نصف كوب حليب منزوع الدسم


رجيم للحوامل

تغذية الحوامل
يجب أن تعى المرأة الحامل أمورا كثيرة فى تغذيتها لسلامة جنينها والمحافظة عليه إلا أن ذلك مرهون بتأديتها مجموعة من التمارين الرياضية بعد الولادة حتى يعود لقوامها الحيوية والرشاقة وعليها تناول الغداء الآتي: اللبن الحليب افضل الأطعمة.. وعليها أن تتناول لترا من الحليب على الأقل يوميا بالإضافة إلى شرب الماء بكميات وافرة من 6 إلى 8 أكواب بين الوجبات بجانب اللبن وعصير الفواكه مع عدم الإكثار من السكر لعدم زيادة الوزن عن المعدل السليم. زيادة عدد الوجبات مع تقليل الكمية وعدم ملء المعدة لتلافى سوء الهضم وثقل المعدة.
يجب أن يحتوى الطعام على كمية كافية من الحديد ويزداد معدلها اليومى بمقدار 3 مجم فى النصف الأخير من الحمل
حيث يبدأ الجنين فى تخزين كمية من الحديد داخل كبده تكفيه لمدة 6 أشهر بعد الولادة
نموذج لوجبات المرأة الحامل
. الإفطار :

- كوب لبن.
- كوب عصير فاكهة.
- بيضتان.
- رغيف خبز.
- ملعقة زبد.
-
تفاحة.

الغداء :

- فنجان شوربة.
- طبق لحم.
- طبق خضراوات.
- ملعقتا زبد.
- رغيف خبز أو طبق مكرونة.


العشاء :

- كوب لبن.
- نصف رغيف خبز أسمر.
- 50 جرام جبن.
- ثمرتان من الفاكهة.
دى نماذج من الرجيم هجيب ليكوا رجيم الاسبوع

شوربة الكرفس


شوربة كرفس ياجماعه حلوه جداااا للرجيم

المقادير:

ملفوف اخضر
بصل أخضر كرفس
طماطم
فلفل اخضر
بصل
كيس شوربة بصل ماجى
قليل من الملح والفلفل الاسود

الطريقه:

تخلط جميع المقادير السابقة ويتم طهيها بالماء الى ان تستوى الخضار ثم تخلط بالخلاط الكهربائى وتقدم ساخنة
هذا الطبق يساعد على تخفيض الوزن والتخلص من الدهون شوربة الكرفس

وبالهنا والشفااااااااااا

طريقة تحضير حساء حرق الدهون :

طريقه حلوه ومجربه هتعجبكوا جداااااا
المقادير:
6 حبات كبيره او متوسطه من اي نوع من البصل. 2 حبه فلفل اخضر (رومي) .علبه واحده من عصير البندوره أو ما يعادلها من البندوره المطحونة ، حبه كبيره من الملفوف ،حزمه من خضار الكرفس ( ما يعادل 380 جرام )
الطريقه:
وضع المقادير بعد تقطيعها مع الماء في وعاء كبير مغطى ويوضع على النار لمدة 45 دقيقه ( يمكن اضافة قليل من الملح ) ثم يوضع حساء حرق الدهون في الثلاجة.
و حيث إن حساء حرق الدهون هو الأساس في هذه الحميه يمكن تناوله في أي وقت وبأي كميه مع عدم الأفراط الذائد في تناول الشربه وكلما تناولت منه اكثر نقص وزنك اكثر
.
ويارب تعجبكواااااا باااااااااى

كيكة الشوكولاته لمرضى السكر


جربوا وشوفو كيكة الشيكولاته لمرضى السكر

المقادير:

ملعقة شاي ملح
½ كوب صلصة التفاح
1 ½ كوب زبادي من غير دسم
ملعقة طعام فانيلا -4بياض بيض

1 2/3 كوب دقيق
1 ¼ كوب سكر دايت سبليندا
2/3 كوب كاكاو غير محلى
1 ½ ملعقة شاي ببكنغ صودا

الطريقه:

رشي صينية الفرن بالزيت.
انخلي الدقيق مع الكاكاو والبيكنغ صودا والملح.
اخفقي البيض مع السكر والفانيلا جيدا.
أضيفي الزبادي وصلصة التفاح. اضيفي اليه المكونات الجافة واخفقيها على شرعة بطيئة.
اسكبيها في صينية الكيك. اخبزيها من 30-35 دقيقة أو حتى تنضج.

وبالهنا والشفاااااااا ردو عليا بسرعه وقولوا رايكوا ايه


Monday, October 26, 2009

سلطة المايونيز الخاصه جدااا


سلطة مايونيزمن السلطات المحبوبه جداا عند الكل

المقادير:

بصلة صغيرة مقطعة شرائح رفيعة

خبز عربي مقطع مستطيلات

الطريقه:

نقوم بوضع شرائح البصل والفلفل والخيارغير المخلل معا
ونضيف لها ملعقة طعام ملح ونقوم بفرك المواد معا بالملح
ونتركه قليلا ثم نغسلها بالماء ونصفيها جيدا من الماء
بحيث تنشف تماما ثم نضيف المايونيز ونخلطه مع المواد
جيدا ونضيف الخيار المخلل ونخلط ومن ثم نضيف البيض
المسلوق ونخلط برفق كي لا يصبح البيض معجون ويتغير
شكل الشرائح أي نحافظ على شكل شرائح البيض ثم نحشو به الخبز ويلف
نصفه برفق في صحن تقديم ونزين الطبق بشرائح
الخيار العريضة والخلل والبقدونس ملاحظة(يمكن اضافة
شرائح المارتديلا او الانشون او النقانق للطبق حسب الرغبه
وبالهناااااا والشفااااااااااا باى

سلطة مشكلة ولذيذه


هااااااااااااااااااااااااااااى سلطه مشكله ولذيذه جداااا ياولادهههههه

المقادير:


باذنجان مقطع مكعبات صغير ه ومقلي وفص ثوم + وذرة ملح
بطاطس مقطعة صغيرة ومقلية
بقدونس مقطع صغير صغير + طماطم مقطع صغيرصغير
بصل أخضر قليل مقطع صغير + خبز أبيض مقطع صغير ومقلي

الطريقه:

كل الخضار توضع في صينية بايركس وتوضع كل الأشياء طبقه طبقه وفي الأخرنضع البن والخبز الناشف المقلي

وبالهنا والشفااااااا بااااااااااااى

السلطة الفرنسية


السلطه الفرنسيه منالسلطات المفيده جداااااااا للجسم

المقادير:

فلفل رومي _ بقدونس _ طماطم مقطعة_ باذنجان

الطريقه:

يقطع الطماطم قطع صغيرة ثم نقطع الفلفل الرومي ونفرم البقدونس ونقطع
الباذنجان مكعبات وتقلى وتضاف الى المقادير الباقية ثم اضيفي اليها 1فص
ثوم مدقوق وملح وملعقة صغيرة مستردة (خردل سائل) وتخلط مع بعض

وبالهنا والشفاااااااااااااااااا باااااااااااااااى

سلطة الفواكه


هاااااااااااااااى وحشتونى يااخواتى عاملين ايه جربوا وقولوا رايكوا ايه

المقادير:

-قطع اناناس
-قطع شمام
-دريم ويب
-ملعقه طعام حليب بودره
-قشطه
-تفاحه
-كمثرى
-رمانه
-برتقاله
-فراوله
-كاس عصير مانجو مركز

الطريقه:

- تقطع المقادير الى قطع صغيره .
- ثم يخلط كل من الدريم ويب والقشطه والحليب وعصير المانجو وتصب فى الفواكه
ثم توضع فى الثلاجه.
يمكن استخدام اي نوع من الفواكهه على حسب الرغبه لايلزم التقيد بالمكونات

وبالهنااااااااا والشقااااااااااااااااا باىىىىىى

سلطه يونانيه


هاااااااى ازيكواعاملين انهارده سلطه على الطريقه اليونانيه

المقادير:

طماطمه مقطعه مكعبات - حبتان خيار مقطعه مكعبات
فلفل رومي مقطع مكعبات
ملعقة عصير ليمون +ملح + خل
ملعقتان زيت زيتون
حزمه صغيره جرجير مفرومه- جبن مالح مقطع مكعبات او جبن شيد
ر

الطريقه:

تخلط جميع المقادير السابقه وتزين بالجبن ثم تقدم

وبالهنا والشفااااااااا باى واشوفكوا فى سلطه جديده هههههههههههه


Saturday, October 24, 2009

مولتن كيك ههههههههه

المولتوا كيك من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

4 بيض
2/1 كوب طحين فاخر
1ملعقة شاي فانيليا
250 جم شوكلاتة
2 ملعقة أكل زبدة
3/2 كوب سكر
رشة ملح

الطريقه:
تسيح الشوكلاتة ثم تترك جانبا حتى تبرد بالتدريج
تخفق الزبدة مع السكر، الملح، الفانيليا والبيض بالخفاقة الكهربائية لمدة 3 دقائق ثم يضاف الطحين ويخلط جيداً
تضاف الشوكلاتة إلى الخليط السابق ويخفق جيداً حتى يتكون خليط متجانس
تقسم العجينة في 6 أواني كسترد صغيرة ثم تصف في صينية فرن ويساوى السطح ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة لمدة 30 دقيقة أو حتى تنتفخ ثم تقدم وهي ساخنة مع آيس كريم الفانيليا

وبالهنا والشفاا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

بيتى فور

البيتى فور من عندى اكييييييييييد عرفتوا

الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

بيض عدد3
فانيليا عدد 1 كيس صغير
جوز هند ناعم للتزيين
مربى المشمش للتزيين
كيلوغرام زبدة من دون ملح
كيلوغرام طحين أبيض منخول
250غرام سكر بودرة
الطريقه:

. أخفقي الزبدة مع السكر والفانيليا جيداً حتى تصبح ناعمة تماماً مثل الكريما أضيفي البيض واحدة تلو الأخرى مع الاستمرار في الخفق، ثم أضيفي الطحين تدريجياً إلى أن يتجانس الخليط، ضعيه في كيس له فتحة ليسهل تقطيعه بشكل طولي أو دائري.
ضعيه في فرن على درجة حرارة 200 درجة مئوية.
زيّنيه بجوز الهند والمربى
وبالهنا والشفاا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه بااااااى فى اكله جديده

فطيرة التفاح

ياجماعه خليكوا معايا دى فطيرة التفاااح من عندى بردو هههههه

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

1 كوب دقيق قمح.
1/2 كوب دقيق أبيض.
ملعقتان صغيرتان من بذور الكتان.
1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
1/2 ملعقة صغيرة حلو مطحون.
1/2 ملعقة صغيرة قرفة.
1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب

3 ملاعق صغيرة زيت.
3/4 كوب تفاح مهروس.
1/2 كوب عسل - 1/4 ملعقة صغيرة قرنفل.
1/4 ملعقة صغيرة ملح - 3 ملاعق صغيرة سكر بني.
بيضتان مخفوقتان خفقاً بسيطاً
ملعقتان صغيرتان بندق مقطع.

الطريقه:

يدفأ الفرن حتى درجة حرارة 175 درجة مئوية، ثم تدهن صينية بقليل من الزبد. في إناء كبير الحجم، يخفق الزيت مع التفاح والعسل والسكر البني والبيض بالمضرب الكهربائي حتى تمام الامتزاج.
في إناء آخر صغير الحجم، يخلط الدقيق الأبيض ودقيق البر مع بزور الكتان والفلفل الحلو والقرفة وجوزة الطيب والقرنفل والملح.
يضاف خليط الدقيق لخليط البر مع الخفق بالمضرب الكهربائي حتى تمام الامتزاج. يصب خليط الفطيرة في الصينية المعدة مسبقاً، مع رش البندق فوق السطح والضغط عليه برفق حتى ينغمس في العجين.
يخبز العجين في الفرن حتى تمام النضج، ثم يتم إخراج الفطيرة من الفرن، وتترك لتهدأ قليلاً لمدة 10 دقائق
.

وبالهنا والشفاااااااا من الاكلات المصريه والاكلات الشرقيه




.

ماربل كيك

ماربل كيك جمييييييل جدا هههههههههه من عندى بردو

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

- نصف كوب زبدة سائلة
- 2 بيض
- 1 ملعقة ص فانيليا سائلة
- 1 كوب حليب سائل
- 2 ملعقة ك كاكاو بودرة سادة (مر)

- 2 كوب طحين
- 2 ملعقة ص بايكنج باودر
- نصف ملعقة ص ملح
- 1 كوب سكر

الطريقه:

في وعاءالخفق نضع كافة المكونات ما عدا الكاكاو ونخفقهم جميعا على سرعة خفيفة و من ثم على سرعة عالية لمدة دقيقتين حتى يصبح المزيج ناعما و لزجا

بعدها نأخذ من المزيج مقدار 43 كوب ونضيف الكاكاو عليه و نخلطهم جيدا.
في قالب الخبز نضع المزيج الابيض وبالملعقة نوزع فوقه مزيج الشوكولا ثم بواسطة سكين نقوم بالخلط بطريقة دائرية حتى يمتزج اللونين معا.

نضع القالب في فرن محمى على درجة 175 لمدة 30-35 دقيقة

وبالهنا والشفاااااااااا هههههههههه من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

Tuesday, October 20, 2009

طرق لتتبيل المشويات

طرق لتتبيل المشويات ياجماعه هتعجبكوا جداااااااااااا
من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه
الطرق:
تتبيلة رقم 1[
زبادي قليل الدسم أو منزوع / ملعقة صغيرة معجون طماطم / 2 فص ثوم / نص بصلة صغيرة / شوي زنجبيل / ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة / كاري / هرد / فلفل أسود / ملح / هيل ناعم / قرفة ( دارسين ) / بابريكا / تخلط المقادير كلها بالخلاط ويتبل فيها قطع الدجاج 6 ساعات والمقادير على حسب كمية الدجاج ,,,ويشوى ويقدم ساخناً
تتبيلة رقم 2
يتبل فيها الدجاج ويترك في الثلاجة نصف يوم وبعدين تكون جاهزة للشوي
طماطة / بصلة صغيرة / بقدونس / لبن منزوع الدسم / جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود / وبصل / ثوم / فلفل حار / زيت الصويا / وليمونة مقطعه بقشرها
تتبيلة رقم 3
مقادير التتتبيله
ربع كوب زبادى
ربع كوب شطه حاره
خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه مسمار بابريكا)
ملعقتين صويا صوص
عصير ليمون
ملح
بصله مفرومه ناعم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ملعقتين معجون طماطم
ملعقه من صلصه باربكيو
ملعقتين مايونيز
ملعقه زيت
طريقه التحضير
تدق قطع الدجاج بالمدقه لتليين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم
تتبيلة رقم4

شيش طاوق
ربع كوب من صلصه حاره
ملعقتين من صلصه طماطم
كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض
خل وليمون وملح
زبادى
كركم
مسمار وقرفه وهيل مطحون
مايونيز
زيت
مسرده
باربكيو
بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين
تخلط كل مقادير التتبيله
قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر
اسياخ خشب او معدن
طريقه التحضير
تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى
تتبيلة رقم 5
1 م ك مستردة
1م ك كاتشاب
1م ك خل احمر ( ممكن خل ابيض بس الاحمر يعطي طعم احلي)
2 م ك صويا صوص
زيت زيتون (حسب الرغبة)
ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون
جوزة الطيب (اختياري
تتبيلة رقم 6

طريقة شيش طاوق
اخلطي
1/2ك زيت زيتون
2م ك صلصة
6فصوص ثوم مدقوق
ملح
فلفل اسود
زعتر بري مقدار 1م ك
1/4 ك خل ابيض
1/4 م ك فلفل احمر مطحون
تخلط المقادير مضبووووووط وينقع فيها الدجاج لمدة 3ساعات
بعدين يوضع في اسياخ بالتبادل مع فلفل اخضر وبصل
تتبيلة رقم 7
يفرم بصلتين مع 5 فصوص ثوم فرم نااااعم
يفرم حزمة كزبره مع ليمونه كبيره طبعا يقشر اليمون ويفرم فرم نااااعم
1 علبه لبن زبادي متوسطة الحجم مع 3 ملعقة مايونيز + 3 ملعقة من الخل + فنجان شاي زيت زيتون
وكمون وكزبره مطحونه + وفلفل اسود + ولومي مطحون + وببركه + وكركم + وقليل من البهارات الهنديه
ان وجد وكل البهارات مقدار 1 ملعقة وكلهم يخلطون في زبديه كبيره وبعدين يحط فيها اللحم او الدجاج اما المده
فللدجاج ساعتين اما اللحم فيفضل يوم كامل
تتبيلة رقم 8
خل+اي بهارات عندك+ملح+ليمون+صوص الصويا
تتبيلة رقم 9
سواء لحم او دجاج
مايونيز وزبادي وجميع البهارت وكاتشب وليمووون وملح + سفن اب او سبرايت رشيه عليها وخليها كذا ساعه
تتبيلة رقم 10
بصلة مفرومة ـ ثماني فصوص ثوم مفرومة ـ نصف قشرة ليمونة مفرومة ـ ربع كوب من عصير البرتقال ـ ملعقة فلفل أسود وعلبة روب- ملعقتا زيت زيتون وملعقتا ملح ـ ربع ملعقة زعفران مطحون
تتبيلة رقم 11
4 صدور دجاج بدون جلد و عظم - 2 ملعقة صغيرة ليمون مبشور- 3/1 ك عصير ليمون - 2 م ريحان مفروم أو جاف - 4/1 م ص مسترد ناعم - فلفل اسود - 4/1 م ص زعتر
الصلصة:
4/1 ك مايونيز خالي الدسم - 4/1 ك روب قليل الدسم- 1 م ص عصير ليمون- 1 م ص بشر ليمون- 2/1 م كاري
الطريقة:
تخلط المقادير الأولى جميعها حتى تتجانس ثم يضاف لها قطع الدجاج وتترك فيها لمدة 2-12 ساعة و يدخل الثلاجة كلما طالت المدة كلما كان الطعم الذ
يزال الدجاجا من الخليط و يوضع على المشواة لمدة 6-9 دقائق مع التقليب على الجهتين حتى ينضج
لاعداد الصلصة: تخلط كافة المقادير و تقدم مع الدجاج المشويتتبيلو رقم 11
علبة كبيرة لبن زبادي
3فصوص ثوم
ملعقة كبيرة زنجبيل مبشور
نصف ملعقة صغيرة فلفل حار
نصف ملعقة صغيرة (بابريكا) فلفل احمر حلو
ملعقة صغيرة كركم اصفر
عصير ليمونة
حلقات ليمون للتقديم
الطريقة:
1-يتبل الدجاج بالملح والفلفل جيدا ثم يوضع في طبق مسطح.
2-يخلط كل من اللبن الزبادي والثوم والكركم وعصير الليمون ويمزج الجميع جيدا ثم يصب الخليط على قطع الدجاج.
3-تتبل قطع الجاج جيدا بالصلصة وتغطى وتوضع في الثلاجة لمدة ساعتين.
3-ترفع قطع الدجاج من الثلاجة قبل طهيها بنصف ساعة ثم تشوى لمدة ثلث ساعةمع التقليب بين الحين والاخرثم تقدم مع شرائح الليمون.

تتبيلة رقم 12
شيش طاوق
المقادير:-
دجاجتين مسحبة بدون عظم او ما يعدل نفس الكميه من صدور الدجاج مقطعه
بحجم متساوي كقطع الكباب
نصف كوب كتشاب
نصف كوب صلصة الطماطم
كوب زيت زيتون
ثلاثة ارباع كوب من عصير الليمون الحامض او خل الليمون
ملعقة شاي من الملح
ملعقة شاي من البهار الابيض
زعفران ملعقة صغيرة
رشة خفيفة من الزنجبيل المطحون
خمس فصوص من الثوم مدقوقه مهروس
الطريقة :-
يخلط جميع المقادير وتنقع لمدة 24ساعه في الثلاجه
تدخل قطع الدجاج في الاسياخ الشي ثم تشوي على الفحم
تتبيلة رقم 13
المقادير:
دجاجتان تغسلان جيدا و تقطعان الى 8 قطع.
2 بصل مبشور
5 حبات ثوم مبشور
2 طماطم مبشور
فنجان كبير خل احمر
قليل من الملح, و الفلفل الاسود, و القرفة الناعمة,و بهار الدجاج.
ملعقة زيت زيتون
ملعقة كاتشاب
حار
ملعقة صلصة فرنسية برتقالية.
ينقع الدجاج في هذه الخلطة لمدة ساعتان او ثلاثة
تتبيلة رقم 14
المقادير:
ـ 6 صدور دجاج منزوعة القشرة.
ـ 4 ملاعق بقدونس مفروم.
ـ نصف كوب من عصير الليمون.
ـ 3 فصوص ثوم مفرومة ناعما.
ـ ملعقة فلفل حلو.
ـ ملعقتان من بودرة الكاري الحارة.
ـ ربع ملعقة كمون.
ـ ملح وفلفل أسود.
ـ نصف بصلة حمراء
مفرومة ناعما.

طريقة التحضير:
1 ـ يوضع كل المقادير، باستثناء الدجاج، داخل حلة عميقة، ثم اخلطيها جيدا واحتفظي بها جانبا.
2 ـ يوضع ثقوب صغيرة وكثيرة في صدور الدجاج، ثم توضع في الحلة مع المقادير، وتترك تتشبع بنكهة الصلصة لمدة سـاعتين
تتبيلة رقم 15 للحم
ملح و بهار مشكل مع فص ثوم مهروس و زيت زيتون و شوية خل و يقلب الجميع جيدا
و بالنسبة للدجاج...نفس الشي بس تزيد بالبهارات و ممكن وضع صبغة الزعفرن لعمل لون..و يزاد الثوم..و يوضع الهيل و الفلفل الاسود ايضا و قليل من الليمون و الملح و زيت الزيتون.. و يتبل الجميع جيدا

تتبيلة رقم 16
ملعقتين طعام صلصةطماطم +2م شطه كريستال+م2 خل ابيض+فلفل احمر ناعم+ حبه فلفل اخضر مقطع(اختياري)
بصل وثوم مقطع ناااعم وفلفل وكل البهارات اللي عندك هذي الخلطة الاساسية واهم شي انها تبات ليلة كاملة في الثلاجة

تتبيلة رقم 17
تتبل افخاذ او صدور الدجاج بالزبادى والملح والخل والليمون والبهارات والصويا صوص لمدة ساعه اواكثر في الثلاجه
المقادير
1- دجاج
- علبه ونصف زبادي
2- بصل متوسط الحجم
- باكت صلصه طماطم
- بهارات مثل .. ملح + فلفل اسود + قرفه مطحونه + كمون مطحون + كركم + زعفران
- 4 حبات ثوم مدقوق
تتبيلة رقم 18
المقادير:
2 دجاج مقطع ارباع
-عصير 2 ليمونات
4 ملاعق زيت
-كمون
-كزبرة
-فلفل اسود
-فليفلة مطحونة
-ملح
-ثوم
-يدق الثوم ويخلط مع الليمون والزيت والملح والتوابل ....تسكب التتبيلة على الدجاج ويترك بعد تغطيته بالثلاجة من الليل ...ثم يشوى الدجاج او اللحم على الفحم ثاني يوم
تتبيلة رقم 19
المقادير:
-مكعبات دجاج
-نص كوب لبن
3- ملاعق طعام زيت
-ليمون
-زنجبيل مبشور
-فلفل احمر
-ثوم مهروس
-كمون
-كركم
-ملح
الطريقة:
تخلط جميع المقادير ماعدا الدجاج مع بعضها البعض جيدا حتى تتكون صلصة متجانسة....تسكب الصلصة على الدجاج ويترك لمدة 2-3 بالثلاجة ....بعدين تغرس قطع الدجاج في اعواد الشواء وتشوى ....على الفحم
تتبيلة رقم 20
المقادير:
كيلو ونص دجاج مقطعة مكعبات بدون جلد ولاعظم
2 بصل
قطعة زنجبيل
قليل من زعفران ناعم
كركم
كزبرة ناشفة مطحونة
رشة فلفل احمر مطحون
كاري
ملح
علبة لبن
زيت
ثوم
الطريقة:
-نبشر بصلة مع فص ثوم وزنجبيل.....ويتبل به الدجاج ويترك جانبا 15 دقيقة
نخلط مع بعض الزعفران والكركم والفلفل والملح والكزبرة والزبادي...بعدين نصفي الدجاج من التتبيلة السابقة ...ونضيف لها الزبادي ويترك الدجاج بعد تغطيته بالثلاجة 3 -4 ساعات...
ثم يشوى على الفحم...
تتبيلة رقم 21
ليمونتان_ملعقتان مايونيز_اربع ملاعق روب__ثوم ناعم الكمية حسب الرغبة_بهارات الشوي
مع زيادة الفلفل الاسود_يتبل الدجاج بالخلطة ساعتين
تتبيلة رقم 22
تتبيلة الصويا الصوص وهي صالحة للتكة اي اللحم مقطع مكعبات لحم ضاني او لحم دجاج
"ربع كاس الصويا +ربع كاس خل + ربع كاس زيت نباتي ورشة فلفل ورشة ملح "لا تكثر الملح لان الصويا مالحة" نقع اللحم او لحم دجاج في هذه التتبيلة لمدة ساعتين ثم صفهم في الاسياخ واشوهم
تتبيلة رقم 23
هذه نفس التتبيلة السابقة لكن مضاف اليها كمية لابأس بها من الثوم المفروم والزنجبيل الطازج والمفروم هذه خاصة للدجاج كامل أو مقطع نصفين مع الجلد فتدهن التتبيلة على الدجاج من الداخل والخارج وبين اللحم والجلد تترك كذالك ساعتين ثم تشوى
تتبيلة رقم 24
بصل وبقدنوس مفرومين+ وفلفل اسود وملح وشوي عصير ليمون او خل+ شوي زيت
ينقع اللحم لمدة ليلة كاملة ثم يصفف في الاسياخ و يشو

تتبيلة رقم 25
ثوم وكزبرة مفرومين + كامون مطحون + بابريكا حلوة و شوي عصير الليمون أو خل+ شوي زيت [/color]

وبالهنا والشفاااااااااا يارب تعجبكوا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه














































































.







Monday, October 19, 2009

كيكة النيسكافيه


كيكة النيسكافيه من الاكلات الى هتعجبكوا جداااااا

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

1م ص نسكافيه
ماء+نسكافيه (لتغطيس البسكوت به تبليل)
بسكوت ماري او اي بسكوت شاي

2علبة قشطه او1
2مغلف كريما
1/2ك حليب سائل

الطريقه:


1 تخلط الكريما +القشطه +الحليب +م النسكافيه بالمضرب الكيك
حتى تصبح مثل الكريما.
2يغطس البسكوت بالنسكافيه واحده واحده ويصف في طبق بايركس
ثم نضع عليه طبقه من خليط الكريما السابقه ثم طبقة بسكوت وهكذا
3 نعمل 3 طبقات او4 حسب الرغبه
4 تزين ببرش الشوكولا او شوكولا هيرشي السائله او الكروكان
(سكر+لوز يحرق السكر على النار ثم يضاف اللوز ويحرك ثم
يترك ليبرد ثم يوضع بكيس ويكسر ونحتفظ بالباقي بالثلاجه لكعكة
النسكافيه ويخلط مع الكريمهاو يزين به الوجه)او رشة نسكافيه او
بسكوت مطحون او اي نوع مكسرات حسب المتوفر لديك
5 تترك بالثلاجه لتجمد 2ـ3 ساعه او حتي تتماسك تقطع عند التقديم
مربعات او مستطيلات وارجو ان تنال اعجبك لذيذه وسهله تعمل بأقل
من 10 دقائق

وبالهنا والشفااااااااااااااااا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه










فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة


فخد ضانى فى الفرن مع ارز بالخلطه جربو وردوا عليااااااا

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.• كيلو رز.
• كوباية كبيرة زيت.
• 2 ملعقة كبيره ملح.
• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.
• فخدة ضاني.
• كيلو فلفل رومي أحمر.
• 4علب زبادي.
• 5معالق صغيرة خل تفاح
• 2ملعقة كبيرة بهارات.
• ملعقة صغيرة كاري.
• نصف كيلو بندق.
• كوباية كبيرة ماء.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود.
• قطعتان فحم.
الطريقه:

هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر

بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...

نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...

بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة
نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى

هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل

وبالهنا والشفاااا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

صينية الرقاق بالبشاميل


صينية الرقاق بالبشاميل جميله جدااااااااااااا من

الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

• نص كوب كبير زبدة.• نصف كيلو رقاق.
• بصلة مقطعة قطع صغيرة.
• نص كيلو لحمة مفرومة
• نص كوب كبير دقيق.
• 4 كوبيات لبن.
• ملح و فلفل.
• 2بيضة.
• كوب كبير شوربة لحمة

الطريقه:

هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق إننا نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف ليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف ليهم معلقة زبدة ونسيبهم على النار مع التقليب المتسمر وبعد نص ساعة نضيف ليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية وتستوي.

بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف ليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقى ذهبي بعد كده نضيف ليه اللبن تدريجيا مع التقيب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك بعد كده نضيف ليه الملح والفلفل الأسود بعد كده نشيله من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض

هنجيب الرقاق ونبلّه بالشوربة السخنة "ممكن إننا نستبدل الشوربة بالمية" علشان يكون خفيف.هنجيب صينية فرن وندهنها بالزبدة ونرص فيها نص كمية الرقاق الموجود عندنا ونضيف ليها اللحمة وبعد كده نص كمية البشاميل وبعد كده نرص باقي كمية الرقاق الموجودة، بعد كده نغطي وش الصينية بباقي كمية البشاميل الموجود عندنا.

هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة نص ساعة أو لغاية ما وشها يحمر بعد كده نخرجها من الفرن ونقطعها

وبالهنا والشفااااااااودى كانت من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

لحمه ضانى مشويه


هاى باى عليكم دى لحمه ضانى بس ايه بقى مشويه

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير:

• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر.
• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• نص فنجان زيت.

الطريقه:

هنجيب اللحمة ونغسلها كويس
هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون + جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط

بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة التتبيل
بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم

وبالهنا والشفااااااااااا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

الفته باللحم الضانى اللذيذه

هاااااااااااااااااى وجشتونى اوىىىىى ازيكو عاملين انهارده اكله لذيذه فته باللحم الضانى
من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه
المقادير:
بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2فص حبهان.كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• ملعقة قرنفل. نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض
• 6فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص
الطريقه:
هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي
أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار هادية لغاية ما يستوي
هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق، ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة
بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة
هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة
وبالهنا والشفاااااااااا ودى كانت من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

Friday, October 16, 2009

مثلج الشيكولاته


مثلج الشيكولاته من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

يوضع كوب الكاكاو فى الخلاط ويضاف 2 كوب لبن و السكر والثلج ويضرب جيدا

وبالهنا والشفاااا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

مثلج الموز باللبن


مثلج الموز باللبن من

الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

يقشر الموز ويقطع فى الخلاط يضاف 2كوب من اللبن والسكر والثلج ويضرب جيدا ثم يصب فى الأكواب

وبالهنا والشفا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

مثلج الليمون


مثلج الليمون من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

عصير الليمون +2كوب ماء +نصف كوب سكر +نصف قالب ثلج توضع فى الخلاط وتضرب جيدا ثم تصب فى الأكواب.
يمكن تزيين الكوب بورق النعناع الأخضر

وبالهنا والشفاااااااااا

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

مثلج الفراولة


مثلج الفراولة من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

كررى نفس الشىء مع حبات الفراولة لتحصلى على عصير الفراولة المثلج . أيضا يمكنك استبدال الماء باللبن لتحصلى على مثلج فراولة باللبن

وبالهنااااا والشفاااااااااا

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

مثلج الخوخ وعصير


مثلج الخوخ ياجماعه فزيع وسهل جدا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه



ضعى حبات الخوخ بعد تخريج النواة مقطعه ثم اضيفى 2كوب ماء

ونصف قالب ثلج وكمان نصف كوب سكر فى الخلاط واخلطيها

جيدا هتحصلى على عصييييير خوخ لذيذ جدااااا

وباااااااااااااااااااى من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

كيشك بالجمبرى


ازيكووووووووو هههههههههههانهارده

كيشك بالجمبرى من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير

بعض عيدان من الكرفس - معلقة زبده

كوب ماء - كيلو جمبرى - 3ملعقة دقيق

بهارات(ملح - فلفل - شطه حمراء ) - 2 معلقة معجون صلصة

الطريقه

اولا نقشر الجمبرى

نضع الدقيق مع الزبدة على نار هادئه حتى يصفر ثم نضع معجون الصلصة بعد تذويبه بقليل من الماء ونضيف الجمبرى

نضع الكرفس والفلفل والملح على الجمبرى على النار مع التقليب المستمر حتى يكون متماسك مع بعضه

يوضع فى اطباق حتى يبرد ثم يوضع الثلاجه لمدة ربع ساعة وبالهنا والشفااااااااا

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

فول بالثوم والفلفل الاخضر


ازيكوا عاملين ايه هاى باى عليكم ههههههههههه

انهارده جيبالكوا فول بالثوم والفلفل الاخضر

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير

كمون وزيت وملح - فلفل اخضر حار

علبة فول - طماطم مبشوره

3 فصوص ثوم مدقوق

الطريقه

  • نحط الزيت والثوم على النارحتى يصفر لون الثوم

  • نضيف الطماطم المبشوره ونستنى شويه

  • نضيف الفول والملح والكمون ونتركه على النار لمده 3دقائق

وبالهنا والشفا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

Thursday, October 15, 2009

الباذنجان الاسود والطماطم والفلفل

الباذنجان الأسود والطماطم والفلفل بنوعيه

من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

المقادير

{ كيلو من الباذنجان

{ رطل (1/2 كيلو) طماطم

{ رطل (1/2 كيلو) فلفل

{ سمن أو زيت

الطريقة

1. يشوى الباذنجان الأسود على الفحم حتى تجف القشرة الخارجية.

2. تنزع القشرة الجافة ويغسل بالماء ثم يعصر من الماء جيدا.

3. تشوى الطماطم والفلفل على الفحم و تقشر.

4. يخلط كل الخليط مع بعض ويضاف السمن البلدي أو الزيت العادي للأكل ويضاف الملح شرط أن يأكل مع الخبز المنزلي

الطازج...وبالهنا والشفا ودى من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه