Sunday, February 14, 2010

اجمل تورته لعيد الحب


المقادير :
اسبونش كيك (5بيضات-ملعقة فانيليا-125 جم سكر-ملعقة بيكنج بودر-5 جم لون احمر غزائى-ملعقة صغيرة محسن كيك-175 جم دقيق)

الطريقه
-نضع البيض والسكروالفانيلياوالمحسن ونضرب لمدة ربع ساعة حتى يتكون فوليم عالى
2-نضع باقى المقادير الجافةونقلب بالراحة توضع فى قالب مدهون على شكل قلب
3-تدخل الفرن على درجة متوسطة لمدة نصف ساعة حتى تنضج
4-تترك لتبرد وتشق 3 او 4 طبقات
*** للحشو :كريمة اوبير او كريمة الزبدة يعنى****
ربع ك سكر -ربع ك زبدة -ربع كوب ماء-4بياض بيض -ملعقة لون احمر
1- نضع السكر مع الماء على النار حتى يتكون كرامل ابيض
2-نضرب البياض لوحدة حتى يتكون فوليم وننزل بالكراميل واحدة واحدة ونقلب باستمرار حتى يتجانس الخليط ويبرد
3-نضيف الزبدة حتة حتةمع التقليب ونضع اللون حتى يصبح اللون وردى وليس احمر
ملحوظة :احترمى التكنيك زى ما قالت عمرنا علشان الكريمة ما تفصلشى منك
** للحشو (كريمة اوبير اللى عملناها-فواكة مسكرة وقطع شيكولاتة حسب الرغبة
** للتزيين كريم شانتية وفراولة سليمة وصوابع المارنج
* ** شيكولاتة بلاستيك لعمل سياج حول التورتة***
ربع ك شيكولاتة بيضاء او دارك-125 جم عسل جلوكوز-25 جم نشا لون احمر غزائى
**نسيح الشيكولاتة وتترك قليلا تبرد ثم نضع عسل الجلوكوزونقلب ننزل بالنشاواحدة واحدة مع اللون
**توضع فى ورق بلاستيك لمدة ليلة
**تفرد ونرش نشا فوق وتحت لسهولة الفرد بسمك ربع سم
**نعمل شريط مستطيل نلف بة التورتة بعد الحشو داير دايرمثل السياج
**نمسك الشريط من اعلى وننزل منة بفستونات باصبع اليد لتعطى شكل جميل
**يمكنك تشكيل ورد او ورق شجر او كتابة اى حاجة من الشيكولاتة البلاستيك
**زينى التورتة بالكريم شانتية والفراولة والشيكولاتة البلاستيك

No comments:

Post a Comment