Friday, May 8, 2020

طريقة عمل فراخ كنتاكي

فرخه مقطعه 8قطع
  • كوب دقيق

  • 1 كوب / ماء

  • 2 معلقه كبيره نشا

  • رشه كركم

  • رشه زنجبيل

  • رشه بصل بودر

  • رشه ثوم بودر

  • ليمونه

  • مكعب مرقه

  • رشه بهارات فراخ

  • رشه كارى


    الخطوات

    1. اولا نغسل الفرخه كويس بدقيق وملح وليمون ونشطفها كويس.

    2. بعدين نتبلها بصل بودر توم بودر كركم وكارى وبعدين نطلعها عالخليط الاتى الدقيق على الماء والنشا وبصل بودر وتوم بودر ونضع الفراخ.

    3. نضع الفراخ بكوب دقيق ومعلقه نشا وبهارات ومكعب المرقه ومتضغطيش عالفرخه بايدك عشان تاخذ الشكل المزجرش وتوضع فالثلاجه ساعتين.

    4. نحمرها فزيت سخن غزير حتى يصبح لونها ذهبى ولضمان استواء الفرخه كامله ضعى الكنتاكي بعد التحمير في صنيه ودخليها الفرن وبالهنا.

No comments:

Post a Comment