Monday, November 2, 2009

الكشرى المصرى


ازيكوا عاملين ايه انهارده هنعمل

الكشرى المصرى الاصيل

المقادير:

عدس بجبه او اصفر

حلقات بصل

صلصه صماطم

ثوم - زيت

شعريه - ارز ابيض

مكرونه صغيره مسلوقه

ملعقه دقيق

الطريقه:

اخلطى حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت التبقى من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج

نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمصالشام ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتبقى من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل

طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم
صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه

وبالهناااا والشفاااااا بااااى فى اكله تانى













No comments:

Post a Comment