Tuesday, November 3, 2009

الكفته المصريه


الكفته المصريه دى من احلى الاكلات المصريه

حلوه جدااااااااا وانت بنفسكوا هتشوفوا

المقادير :

كل كيلو لحم مفروم نصف كيلوا من الرز بتعنا المصرى يعنى

ملح - ثوم - بصل - بهارات - كزبره وبقدونس - وشبت

كل المقادير دى توضع فى المفرمه

ثم تكور او تعمل اصابع وتقلى

الطريقه:

يحمس الثوم ثم توضع عليه الطماطم المطحونه


وتترك حتى تتسبك ونزود ماء ساخن (اللحم بيشرب ماء كتير)


ولما تغلى الماء ضعى اللحم واتركيه يتسبك على نار هادئه


وعندما ينضج توضع ملعقة بهارات وخلى بالك من الملح


ممكن تقدميها مع الارز بالشعريه


وبالهنااااااااا والشفااااااااا بااااااى

No comments:

Post a Comment