Sunday, September 27, 2009

هاى باى عليكم ذوقوا ياجماعه
وادعولى هههههههههههه

المقادير*
1 بصله متوسطه-جزره متوسطه 2كوب عدس اصفر
2فرع كرفس حسب رغبتك انتى 1حبة طماطم متوسطه
ملعقه ونص كبيره من السمنه او 4ملاعق كبيره من زيت الذره -6فصوص مستكه
الطريقه&
يغسل العدس جيدا ويوضع فى اناء ويغطى بالماء ويضاف اليه البصل المقشر وحلقات الجزر وحلقات الطماطم بعد كده نغطى عليه ونرفعه على النار لحد مايغلى ثم يترك على النار الهادئه حتى ينضج تماما ويصبح كالعجينه سائله نحط المياه من قت لاخر كلما احتاج الامر بعد كده نصفى العدس فى عصارة الطماطم اوفى الخلاط عادى-يسخن السمن فى الاناء ونحط المستكه لحد ما تسيح تماما ونحط العدس المتصفى والملح المناسب ويخفف بالماء حسب الرغبه ونسيبوا على نار هادئه مع التقليب حتى يبدأ فى الغليان ويرفع من على النار ونحط عليه الكرفس بعد ما نقطعه صغييييييييييييير جدا
وبالهناء والشفاااااااااااااااااااء
ياسلام لو قدمنا مع الشوربه دى عيش محمص او محمص فى الزبده

No comments:

Post a Comment