Thursday, September 24, 2009

السمك البانيه

اولا ازيكوا ياجماعه وحشتونى اوىىىىى
دا بقى السمك البانيه
المقادير:
1 كيلوا سمك موسى منزوع الجلد او ترنشات رقيقه من السمك الوقار وملح وفلفل وعصير ليمون وبقدونس
للقلى: 2 بيضه مضروبه - كميه مناسبه من البقسماط المطحون - زيتذره اوسمن حسب الرغبه- 4 ملاعق كبيره دقيق
الطريقه بقى
يغسل السمك بالماء الجارى والدقيق ويترك فى المصفاه ليصفى ماءه ثم يتبل بعصير الليمون والملح والفلفل ويترك نصف ساعه ليتشرب -يضرب البيض فى طبق ويوضع الدقيق فى طبق اخر ويوضع البقسمات فى طبق ثالث نشيل السمك ويجفف ويغمس فى البيض ثم يلف فى الدقيق ثم فى البقسمات ويضغط عليه برقه ليلتصق البقسماط ثم يحمر فى الزيت او السمن ونحطوا على ورق يتشرب
ليصفى الزيت
- نزين الطبق الى هنقدم فيه بفروع بقدونس وحلقات الليمون ونرص فيه السمك البانيه ويقدم ساخنا


No comments:

Post a Comment