Monday, September 7, 2009

دقية الباميه فى الفرن


المقادير

1 كيلو باميه نصف كيلو طماطم
نصف كيلو لحم قطع ويفضل اللحم الضانى 1بصله مبشوره
10 فصوص ثوم 2 ملعقه كبيره سمن
قرن فلفل صغير حراق او حلو عصير لمونه _ ملح وفلفل
الطريقه

تحمر الباميه قليلا فى السمن بعد غسلها وتجفيفها وتقميعها ثم تنشل ويحمر البصل واللحم فى السمن المتبقى ثم يضاف عصير الطماطم والماء ويترك على النار الهادئه حتى يقترب من النضج
- ينشل اللحم و توضع نصف الكميه فى قعر طبق الفرن وترص فوقه طبقه من الباميه ثم بقية اللحم وفوقه بقية الباميه تضاف الصلصه وقليل من الماء والثوم المدقوق مع قرن الفلفل والملح والفلفل وعصير الليمون يسخن الفرن ( متوسط الحراره) ويوضع فيه طبق الباميه حتى يتم النضج ويتسبك




No comments:

Post a Comment