Monday, September 28, 2009

سلطة(بابا غنوج)

بصوا ياجماعه سلطة البادنجان بالطحينه
روعهههههههههههههههههه
المقادير:
كيلوا الاربع بادنجان رومى نصف كوب طحينه بيضا
ملح وفلفل وشطه حسب رغبتك 4ملاعق كبيره خل او ليمون
4ملاعق كبيره زيت ذره 10فصوص ثوم
2ملعقة كبيره بقدونس مفرى 1قرن فلفل رومى اخضر كبير
الطريقه:
نشوى البادنجان فى فرن حامى او قطعة صفيح على النار العاديه العاليه وده افضل عندما ينضج البادنجان تماما يتقشر ويهرس بالشوكه جيدا (ممكن ياجماعه بدل ما نقشره نفتح البادنجان بالطول بالسكين ونطلع القلب بالمعلقه ودا افضل واسهل )
- نقشر الثوم ويدق مع الملح ونحط عليه الطحينه والخل والفلفل والشطه ويخفف الخليط ده بالماء وبعد كده نحط البادنجان المهروس ونقلب ونرش الزيت والبقدونس على الوش ونجل الطبق بقى بحلقات الفلفلالرومى
وبالهناء والشفااااااااااااااااااااا

No comments:

Post a Comment