الدحاج بالبصل
ودى من الاكلات الشرقيه والمصريه
ودى من الاكلات الشرقيه والمصريه
المقادير:
كيلوا الاربع بصل حلقات رفيعه ملح وفلفل وذرة سكر
1 ملعقه صغيره مسحوق القرفه 2 ورقة لورا
2 بيضه مسلوقه جامده 6 فصوص ثوم مدقوق ناعم
1 ملعقه صغيره جنزبيل مسحوق 1 ملعقه كبيره سمن
1 دجاجه كبيره
الطريقه:
- تنظف الدجاجه وتقطع الى اربع قطع او اكثر وتغسل بالدقيق والماء وتترك فى المصفاه لتصفى ماءها
-يسيح السمن فى الاناء وتشوح فيه قطع الدجاج من الوجهين ثم تنشل ويحتفظ بها على حده فى نفس الاناء توضع حلقات البصل والملح والفلفل وذرة السكر وتترك على نار هادئه جدا مع التقليب من وقت لاخر مدة خمس دقائق ثم تضاف قطع الفراخ وورق الورا والقرفه والجنزبيل يقلب الخليط وتغطى قطع الفراخ بالماء وتتبل بالملح والفلفل يغطى الاناء ويترك على النار الهادئه حوالى ساعه الا ربع قبل تمام النضج بخمس دقائق يضاف الثوم
- يوضع الدجاج فى طبق التقديم يهرس البيض جيدا ويرش على وجه الدجاج ويقدم مع طبق الارز
ودى كانت من الاكلات الشرقيه والمصريه
وبالهنا والشفا ذوقوا وقولوا رايكوا
كيلوا الاربع بصل حلقات رفيعه ملح وفلفل وذرة سكر
1 ملعقه صغيره مسحوق القرفه 2 ورقة لورا
2 بيضه مسلوقه جامده 6 فصوص ثوم مدقوق ناعم
1 ملعقه صغيره جنزبيل مسحوق 1 ملعقه كبيره سمن
1 دجاجه كبيره
الطريقه:
- تنظف الدجاجه وتقطع الى اربع قطع او اكثر وتغسل بالدقيق والماء وتترك فى المصفاه لتصفى ماءها
-يسيح السمن فى الاناء وتشوح فيه قطع الدجاج من الوجهين ثم تنشل ويحتفظ بها على حده فى نفس الاناء توضع حلقات البصل والملح والفلفل وذرة السكر وتترك على نار هادئه جدا مع التقليب من وقت لاخر مدة خمس دقائق ثم تضاف قطع الفراخ وورق الورا والقرفه والجنزبيل يقلب الخليط وتغطى قطع الفراخ بالماء وتتبل بالملح والفلفل يغطى الاناء ويترك على النار الهادئه حوالى ساعه الا ربع قبل تمام النضج بخمس دقائق يضاف الثوم
- يوضع الدجاج فى طبق التقديم يهرس البيض جيدا ويرش على وجه الدجاج ويقدم مع طبق الارز
ودى كانت من الاكلات الشرقيه والمصريه
وبالهنا والشفا ذوقوا وقولوا رايكوا
No comments:
Post a Comment