هاى باى عليكم دى لحمه ضانى بس ايه بقى مشويه
من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه
المقادير:
• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر.• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• نص فنجان زيت.
• 1 بصلة كبيرة.
• فلفل رومي أخضر.• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.
• 10 فصوص ثوم.
• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".
• كوب كبير عصير طماطم.
• ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ملعقة كبيرة خل أبيض.
• ملعقة كبيرة كمون مطحون.
• نص فنجان زيت.
الطريقه:
هنجيب اللحمة ونغسلها كويس
هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون + جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط
هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون + جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود + الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط
بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة التتبيل
بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم
بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو الفحم
وبالهنا والشفااااااااااا من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه
No comments:
Post a Comment