Monday, October 5, 2009

القرنبيط البانيه

القرنبيط البانيه ودا كمان من الاكلات المصريه والشرقيه
المقادير:
ملح وفلفل وزيت للتحمير كميه مناسبه من البقسمات المطحون
2 ملعقه كبيره دقيق 3 بيضات
1 قرنبيطه متوسطه
الطريقه:
- تقطع القرنبيطه الى قطع متوسطه وتسلق فى ماء وملح مع مراعاة ان تظل القطع متماسكه .يضرب البيض ويتبل . يذاب الدقيق فى قليل من الماء او اللبن ويضاف اليه البيض ويخلط جيدا
- تغمس قطع الفرنبيط بعد نشلها من ماء السلق فى خليط البيض ثم يقلب فى البقسمات مع الضغط برقه حتى يلتصق البقسمات جيدا ثم تحمر فى الزيت (زيت غزير) وتنشل على ورق لتصفى الزيت .
* يرص القرنبيط البانيه فى طبق التقديم ونجملوا بالبقدونس ساخنا.
ودا بقى من الاكلات الشرقيه والمصريه
وبالهنا والشفا جربو وشوفوفظيييييع

No comments:

Post a Comment