Wednesday, October 7, 2009

شوربة خرشوف

دى ياجماعه من الاكلات الشرقيه والمصريه
شوربة الخرشوف

المقادير:
4 اكواب شوربة فراخ اولحم 2 ملعقه كبيره دقيق ملح وفلفل
2 ملعقه كبيره سمن عصير ليمونه 6 خرشوفات

الطريقه:
تنزع كل اوراق الخرشوف وينظف القلب ويقطع الى اربع قطع ويوضع فى الحال فى الماء وعصير الليمون مدة خمس دقائق حتى لايسود
- تسيح ملعقة السمن فى اناء وتشوح فيها قطع الخرشوف على نار هادئه مدة خمس دقائق ثم يضاف كوب الماء وقليل من الملح ويغطى الاناء وتترك على نار هادئه مدة نصف ساعه حتى ينضج الخرشوف ثم ينشل من الماء ويصفى فى عصارة طماطم او الخلاط للحصول على بيوريه
- تسيح الملعقة التانيه من السمن ويضاف اليه الدقيق مع التقليب المستمر حتى يصفر لونه قليلا ثم يضاف اليه كبشه من الشوربه وكذالك بيوريهالخرشوف يقلب الخليط ثم تضاف بقية الشوربه شيئا فشيئا وتتبل بالملح والفلفل
- تترك الشوربه لتغلى مدة خمس دقائق ثم ترفع من على النار وتقدم ساخنه مع مكعبات العيش المحمص

دى كانت الاكلات الشارقيه والاكلات المصريه
وبالهنا والشفا واستنونى في حاجات كتير جايه

No comments:

Post a Comment