كفتة الدجاج
من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه
المقادير:
ملح وفلفل وعصير ليمونه 2 بيضه - بقسماط للتحمير وزيت ودقيق
حزمة بقدونس 4 ملاعق كبيره بقسماط مطحون
1 دجاجه مسلوقه وناضجه جيدا
الطريقه:
- ينزع جلد وعظم الدجاج ويفرم اللحم ويضاف اليه 4 ملاعق كبيره من البقسماط المطحون ويعجن ببيضه واحدة ويتبل بالملح والفلفل
وعصير الليمون يقلب الخليط وبشكل دوائر او اصابع
- تضرب البيضه المتبقيه وتغمس فيها الكفته ثم تلف فى الدقيق ثم فى مسحوق البقسماط
مع الضغط برقه على البقسماط ليلتصق
- يسخن الزيت وتحمر فيه اصابع الكفته حتى يحمر وجهها من كل النواحى ثم ينشل على ورق يتشرب لتصفى الزيت
- يجمل طبق التقديم بالبقدونس وترص فيه اصابع الكفته وتقدم ساخنه .
وبالهنا والشفا ودى كانت من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه
No comments:
Post a Comment