Monday, October 5, 2009

الباميه الويكه

ازيكوا عاملين ايه دى بقى
الباميه الويكه من الاكلات المصريه والشرقيه

المقادير :
نصف كيلولحم مكعبات 1 بصله كبيره مبشوره
واحد ونصف ملعقه كبيره سمن ملح وفلفل وشطه حسب الرغبه
1 كيلوا باميه خضراء كبيرة الحجم
من3-4 كوب ماء اومكعب مرقه مذاب فى الماء المغلى
للتقليه:
نصف راس ثوم مدقوق- 1ملعقه كبيره سمن - 1ملعقه كيره كسبره ناعمه
الطريقه:
تجهز الباميه وتقمع ثم تحمر فى السمن وتنشل . يشوح البصل المبشور فى نفس السمن
حتى يصفر لونه ثم تضاف اليه مكعبات اللحم وتحمر
- يضاف الماء او الشوربه للحم ويترك على النار حتى يقترب اللحم من النضج فتضاف اليه الباميه وتقلب جيدا ثم يغطى الاناء وتترك على نار هادئه قبل تمام النضج بخمس دقائق نهرس الباميه بالشوكه ونضبط التتبيل ثم ترفع من على النار
- يحمر الثوم مع الكسبره فى السمن ثم يضاف اليه الباميه
ودى بقى تبقى من الاكلات الشرقيه والمصريه
وبالهنا والشفا وجربو وردو عليا عجبتكوا ولا

No comments:

Post a Comment