Wednesday, October 7, 2009

الكبده المشويه

الكبده المشويه
من الاكلات الشرقيه والمصريه

المقادير:
عصير بصل - ملح وفلفل - 1 ملعقة زيت ذره
نصف كيلوا كبدة شرائح ويفضل البتلو.
عصير ليمونتين كبيرة.

الطريقه:
- تغسل الكبده جيدا كما سبق وشرحنا وتترك فى المصفاه لتصفى ماءها
- توضع الكبده فى طبق غويط وتتبل بعصير الليمون وعصير البصل والملح والفلفل
وتترك حوالى ساعه فى الثلاجه لتتشرب
- تنشل من سائل النقع وتجفف ثم تدهن بالزيت تسخن الشوايه وترص فوقها شرائح الكبدة وتقلب لتحمر من الوجه الاخر
- يجمل طبق التقديم بالبقدونس وحلقات الليمون وترص فيه شرائح الكبدة المشويه وتقدم مع سلطة زبادى

وبالهنا والشفا ودى كانت من الاكلات الشرقيه والاكلات المصريه

No comments:

Post a Comment